perjantai 30. joulukuuta 2016

Kehitystä vuodelta 2016

Vuosi lähenee loppuaan, joten on kehityspostauksen aika! Vuoden alussa otin tavoitteikseni tehdä hyvä puoliverikaava, harjoitella upotuksia ja kehittyä värittämisessä. Puoliverikaavaan olen nyt tyytyväinen ja olen muutenkin parannellut kaavojani. Aiemmin ongelmana oli se, että hevoset näyttivät tosi ponimaisilta, mutta olen saanut sen korjattua. Upotuksia olen harjoitellut myös todella paljon, vieläkin on parennettavaa, mutta upotettujen merkkien tekeminen ei ole enää samanlaista arpapeliä kuin ennen. Väritysten tekeminen on vähän jäänyt sivumpaan, enkä vieläkään ole kädenjälkeeni täysin tyytyväinen niiden saralta, mutta suunta on parempaan.


Tässä alkupään heppoja. Keskimmäinen ja viimeinen ovat yksiä tämän vuoden suosikkejani, pidän molempien värityksistä ja ilmeistä erityisesti. Tämän kollaasin aikana vaihtui myös kamera, kaksi ensimmäistä kuvaa on muistaakseni otettu vanhalla kameralla ja kolme viimeistä uudella. Huomaa kyllä laadusta muutoksen. Kameran vaihdos kannusti panostamaan muutenkin kuviin ja kun mennään vuotta eteenpäin, näkyy mielestäni kehitystä niissäkin.


Tässä vaiheessa löysin tosi kivan paikan kuvata ja siellä olenkin kuvannut suurimman osan vuoden aikana otetuista kuvista. Vihreät kuuset näyttävät vaan niin hyvältä taustalla! Kollaasin toinen heppa on puoliverinen, tästä näkee hyvin mistä lähdettiin. Tein sille kankisuitset topatuilla turpa- ja otsahihnalla, tein sellaisia ensimmäistä kertaa ja olin ihan tyytyväinen, pitäisi tehdä useammin! Kollaasin toiseksi viimeinen valkopää on myös yksi vuoden lemppareita, harjalanka ja kangas sointuvat niin nätisti yhteen.


Alkuvuodesta tein yhden vuoniksen myytäväksi SM-kisoihin ja kun kisojen jälkeen avasin tilausjonon, tuntuivat kaikki haluavan vuoniksia. Beige karvakangas ylipäätään oli tosi suosittua, siitä on tullut tehtyä muutama voikko poni ja suokki vuoden aikana. Viimeisenä yhdistin kaksi vuoden tavoitetta, puoliverikaava ja upotus. Upotukseen olin ihan tyytyväinen ja viime kollaasiin verrattuna heppa on jo tosi paljon hevosmaisempi!


En ollut alkuvuoden vuoniskaavaan ihan täysin tyytyväinen, joten pitkin vuotta kehittelin sitä parempaan. Vuoden ensimmäiseen vuonikseen verrattuna ollaan menty tosi paljon rodunomaisempaan suuntaan! Upotuksia treenailin tosissani, tässäkin näkee taas pari kirjavaa. Viimeisenä myös yksi suosikeistani, perlino marwari. Tuo väri on yksi lemppariheppavärejäni ja oli tosi kiva päästä tekemään sellaista. Kaavasta tuli myös kiva, kaarevat korvat tuottivat vaikeuksia mutta niistäkin selvittiin.


Ja vuoden viimeinen kollaasi. Harjoittelin vielä vähän värityksiä, papumuskuvionti onnistuu jo paremmin mutta edelleen kehitettävää olisi. Keskimmäisenä viimeisin puoliverikaava, nyt ei ainakaan ihan heti tarvitse tehdä muutoksia. Sen jälkeen liinakko suokki, näitä tilailtiin myös paljon vaikken näihin kollaaseihin niitä valinnutkaan. Ja vielä yksi upotus loppuun.

Viime vuoteen verrattuna käsialani on ainakin tasoittunut paljon! Viime vuonna tein hevosia enimmäkseen fleecestä, mutta tänä vuonna tein myös paljon karva- ja velboaheppoja. Ensi vuonna aion harjoitella vielä lisää värityksiä ja kaavoja voi aina parantaa. Jos koittaisi opetella tekemään arabeja, tänä vuonna en tainnut tehdä yhtäkään. Hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille! Mielenkiinnolla odotan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan.

1 kommentti: