maanantai 1. elokuuta 2016

Kymmenen vuotta keppihevosia osa 2

Kesällä 2006 tein ensimmäisen keppihevoseni. Juhlavuoden kunniaksi päätin etsiä kuvia vuosien aikana tekemistäni hepoista ja tehdä postauksen kehityksestäni kymmenen vuoden ajalta. Ensimmäinen osa löytyy täältä! Tässä osassa jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, eli vuosien 2009 ja 2010 vaihteesta.


Ylläolevat hepat on tehty 2010 tammi-maaliskuun aikana. Alkuvuoden ja kesän välillä tapahtui iso muutos kuvien saralla. Alin hevonen on tehty ihan alkuvuodesta, mutta valitsin siitä kesällä otetun kuvan, sillä siitä näkee hyvin kehityksen. Alkupään kuvat on miten sattuu napattuja, yleensä kuvasin sisällä. Kesällä aloin hiukan panostaa kuviin ja aloin pikkuhiljaa myös käsittelemään niitä.

Kesällä 2010 tein paljon hevosia ja uskaltauduin jo käyttämään muitakin kankaita fleecen lisäksi. Tähän asti olin tehnyt hevosten silmien valopilkut paperista, mutta pikkuhiljaa aloin maalaamaan ne.
Loppuvuodesta valmistui ensimmäinen (ja toistaiseksi viimeinen) tekemäni keppiaasi!

Vuosia 2011 ja 2012 muistelen lämmöllä, käsiala muuttui paljon persoonallisemmaksi ja tein monta tosi kivannäköistä heppaa. Nämä valmistuivat alkuvuodesta 2011. Tähän asti olin kiinnittänyt hevosten harjat tekemällä lankatuppoja jotka liimasin solmukohdasta kiinni. Alemman hepan kohdalla kokeilin tapaa, joka mulla nykyäänkin käytössä, mutta tässä vaiheessa se ei vielä kuitenkaan vakiintunut jatkuvaan käyttöön.

Ylläolevat valmistuivat kesällä 2011. Aloin tosissaan harjoitella myös upotusten tekemistä, yhtenä esimerkkinä alimman hepan valkopää.
Loppuvuodesta tein ensimmäistä kertaa papumus-kuvioinnin. Heppojen korvat alkoi pikkuhiljaa kasvaa normaalikokoisista melko järjettömiin mittoihin pikkuhiljaa, pahempaa luvassa kun päästään vuoteen 2012. Siitä kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti