keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kehitystä vuodelta 2015

Vuosien 2013-2014 välillä oli mun osalta keppihevosrintamalla tosi hiljaista, sinä aikana valmistuneet hevoset voidaan laskea ehkä yhden tai kahden käden sormilla. Loppuvuodesta 2014 innostuin kuitenkin uudestaan ompelemaan. Tässä selaillessani kuluneen vuoden aikana valmistuneita hevosia (joita olikin yhteensä yli 60!), huomasin kehitystä tapahtuneen todella paljon! Kokosin tähän teille muutamia huomioitani.

Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.


Kaikki kuvan hevoset valmistuivat tammi-maaliskuun välillä. Tein toista kertaa papumus-kuvion elämäni aikana, olin siihen tuolloin tyytyväinen, mutta nyt katsottuna melko epätasaisesti tehty. Kokeilin pari kertaa upotusta, vähän hakusessa oli vielä, ensimmäisellä yrityksellä palaset ei ihan löytäneet kohdilleen, mutta toisella yrittämällä jo paremmin. Kuvasarjan viimeinen hevonen oli yritys tehdä arabi, nyt katsottuna se näyttää lähinnä pikkuponilta.. Kaikilla viidellä on melko suuret korvat, niinkuin muillakin tuona aikana tehdyillä ja muodot saisi erottua paremmin.


Nämä valmistuivat huhti-kesäkuussa. Tässä välissä kehitystä on tapahtunut mielestäni aika paljon ja pääsin jo kunnolla vauhtiin hevosten teossa! Korvat ovat pienentyneet reilusti ja aloin kehittelemään kunnollista puoliverikaavaa. Toteutin pari erikoisväritystä, ruunipäistärikön keskellä ja kahdessa viimeisessä kuvassa tiikerinkirjavia. Viimeisessä kuvassa näkyy vähän minkä kokoisia shettiskaavalla tulee, isommat hepat ovat sitten vähän isompia. Käsiala oli vieläkin vähän epätasaista, välillä tuli tosi kivoja heppoja ja välillä ei sitten niin kivoja.


Tässä hevosia kesältä, tarkemmin kesä-elokuussa tehtyjä. Menevät tässä tosin melkein päinvastaisessa järjestyksessä valmistumisjärjestykseen nähden. Innostuin kokeilemaan uudestaan kirjavaa, upotus sujui jo varmemmalla otteella ja lopputulos miellytti! Tein kesän aikana paljon tavallisia, yksinkertaisia poneja ja käsiala alkoi selvästi tasoittua. Tässä vaiheessa aloin pikkuhiljaa siirtyä liimatuista tekonahkasilmistä huovasta tehtyihin silmiin.


Elokuun lopusta lokakuuhun! Tein taas muutaman kirjavan, tykästyin kovasti niiden tekemiseen työläydestä huolimatta. Onnistuin kehittelemään kivan puoliverikaavan ja kokeilin taas papumus-kuviota. Hiukan vielä tarvitsisi harjoitusta sen kanssa! Keskellä ensimmäinen versio nykyisesti suokkikaavasta, vähän vielä liian kevyt ja siro ollakseen vakuuttava. Kokeilin myös vaihteeksi tehdä hepan karvakankaasta. Alun perin tuosta ei pitänyt vuonista tulla, mutta pään värityksiä tehdessä se alkoi sellaista muistuttaa, joten siitä tuli sitten sellainen. Tässä vaiheessa siirryin jo pelkästään huopasilmiin, paitsi toiseksi viimeinen kirjava sai nahkaiset koska en saanut huopasilmillä haluamaani ilmettä. Kaiken kaikkiaan aika työläitä hevosia valmistui tällä aikavälillä.


Viimeinen kollaasi, eli lokakuusta vuoden loppuun. Hioin puoliverikaavaa vielä ihan pikkuisen ja sillä valmistuikin kollaasin ensimmäinen, toinen ja viimeinen hevonen. Suokkikaavasta tein myös uuden version, mutta tähän ei nyt valikoitunut yhtään suomenhevosta. Toteutin kaksi erilaista papurikkoa, molemmat mallikuvasta ja toinen ensimmäistä kertaa ruskealla pohjalla. Erityisesti keskellä oleva shettis onnistui tosi hyvin! Tein myös uuden päistärikön, se kuvassa ensimmäisenä. Kollaasin viimeisen hepan kohdalla kokeilin vähän sävytettyä ruunikkoa, täytyy vielä vähän treenata häivyttämistä suurilla alueilla.

Kun vertaan alkuvuoden hevosia loppuvuonna valmistuneisiin, huomaan ainakin käsialan muuttuneen tosi paljon siistimmäksi! Silmät ovat vieläkin vähän turhan isot makuuni, mutta ainakin korvat ovat pienentyneet sopiviin mittoihin. Muotojen erottuvuuteen pitää kiinnittää vielä vähän lisää huomiota, mutta niidenkin osalta olen parantanut paljon. Mielenkiinnolla odotan, miltä kädenjälkeni vuoden päästä näyttää!

2 kommenttia: